Trening na temu “Razvoj kompetencija izabranih zvaničnika i uposlenika u JLS za usluge vodosnabdijevanja, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda”

04.Feb.2022.
Datum događaja
14.02.2022, Cijeli dan

U okviru projekta “Regionalna mreža za razvoj kapaciteta (RCDN) za usluge vodosnadbijevanja i odvodnje otpadnih voda“, Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine će u ponedjeljak, 14. februara 2022. godine, u Goraždu, Hotel Behar sa početkom u 10h održati obuku na temu: “Razvoj kompetencija izabranih zvaničnika i uposlenika u jedinicama lokalne samouprave za usluge vodosnabdijevanja, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda”.

Ova jednodnevna obuka ima za cilj:
•    Da se učesnici upoznaju sa pravnim i institucionalnim okvirom lokalne samouprave u sektoru vodnih usluga kako bi bolje razumjeli svoju ulogu i odgovornost,
•    Da učesnici razumiju važnost i potrebu za poboljšanjem organizacije pružanja vodnih usluga na nivou jedinice lokalne samouprave,
•    Da učesnici zajednički razvijaju svoje kompetencije i na taj način osiguraju saradnički pristup pružanju vodnih usluga na lokalnom nivou.

Projekat