Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 265Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

ODRŽANA KONFERENCIJA MREŽE PRAKTIČARA/KOORDINATORA ZA POSLOVE MJESNIH ZAJEDNICA

15.10.2019. godine u Sarajevu je održana zajednička konferencija Mreža praktičara /koordinatora iz jedinica lokalne samouprave za poslove mjesnih zajednica, u organizaciji Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine i Saveza opština i gradova Republike Srpske, a uz podršku Projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini", koji finansiraju Vlade Švicarske i Švedske, a provodi Razvojni program ujedinjenih nacija - UNDP.

Tema konferencije „Uloga mjesnih zajednica u pripremama i provođenju mjera zaštite i spašavanja u slučaju prirodnih nepogoda" okupila je više od 60 predstavnika jedinica lokalne samouprave iz BiH. Predstavnici entitetskih uprava civilne zaštite su predstavili zakonski okvir sa posebnim naglaskom na prava i dužnosti građana u sistemu zaštite i spašavanja, kao i trenutne planove za zaštitu od prirodnih nepogoda. Takođe su predstavljeni primjeri dobre prakse jedinica lokalne samouprave za unapređenje uloge mjesnih zajednica u pripremama i provođenju mjera zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara kroz prezentacije predstavnika civilne zaštite Grada Bijeljina i predsjednika dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Visokog i Olova.

Predstavnik projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH", je u okviru teme "Efikasno smanjenje rizika od katastrofa u jedinicama lokalne samouprave i mjesnim zajednicama u BiH", predstavio urađenu Analizu pravnog okvira, planskih dokumenata i praksi.

Konferencija je ocjenjena kao veoma uspješna, učesnici su pokazali zainteresiranost za prezentovane teme, a doneseni su i određeni zaključci na osnovu kojih će se oblikovati smjernice za buduće djelovanje.

Zaključke sa sastanka Mreže praktičara/koordinatora za rad sa mjesnim zajenicama možete preuzeti OVDJE

Petak, Oktobar 18, 2019. godine
 

Utorak
7. Juli 2020.

Juli, 2020
POUTSRČEPESUNE
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING