Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 272Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

ODRŽANA OBUKA ZA TRENERE ZA SPROVOĐENJE OBUKE ZA VIJEĆNIKE NA TEMU TRANSPARENTNOST FINANSIRANJA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA

U organizaciji Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine, danas je u Hotelu Hollywood održan trening trenera za sprovođenje obuke za općinske/gradske vijećnike na temu: „Transparentna dodjela sredstava organizacijama civilnog društva iz budžeta jedinica lokalne samouprave".

Obuke će se održati u 21 partnerskoj JLS u BiH u projektu ReLOaD.

Treningu su prisustvovali treneri koji su odabrani putem javnog poziva kojeg su objavili savezi općina i gradova FBiH i RS-a tokom februara ove godine.

Cilj obuke je bio upoznati izabrane trenere sa metodologijom i sadržajem programa obuke, te načinom izvođenja. Putem sumulacije izvođenja obuke, treneri su mogli prikazali svoje kreativne vještine i sposobnost prenošenja znanja i animiranja učesnika.

Sadržaj obuke je pripremljen u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) koji finansira Evropska unija (EU) a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projekat se realizuje u Albaniji, Bosni i Hercegovini (BiH), Bivšoj Jugoslovenskoj Republici Makedoniji, Kosovu[1], Crnoj Gori i Srbiji i ima za cilj da jača partnerstva između jedinica lokalne samouprave (JLS) i civilnog društva afirmišući uspješan modela transparentnog projektnog finansiranja organizacija civilnog društva (OCD).


[1] Ova oznaka ne dovodi u pitanje stavove o statusu i u skladu je sa Rezolucijom UNSCR 1244/1999 i Mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskoj Deklaraciji o nezavisnosti.

Ponedeljak, Mart 26, 2018. godine
 

Srijeda
3. Mart 2021.

Mart, 2021
POUTSRČEPESUNE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING