Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 272Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 
KONKURS NAGRADA KAISER-MAXMILIAN-PREIS ZA EVROPSKE ZASLUGE NA REGIONALNOM I LOKLANOM NIVOU ZA 2021. GODINU

Savezna pokrajina Tirol i grad Innsbruck su povodom navršavanja 85. godine života dugogodišnjeg gradonačelnika grada Innsbruck i predsjednika pokrajinskog parlamenta Tirola dr. Aloisa Luggera kao priznanje za njegove zasluge u Evropi 1997. godine utemeljili nagradu Kaiser-Maximilian-Preis, evropsku nagradu za regionalnu i lokalnu politiku savezne pokrajine Tirol i grada Innsbrucka.

Tokom priprema za godinu sjećanja na cara Maksimilijana 2019. godine savezna pokrajina Tirol i grad Innsbruck ponovno su pripremili nagradu KaiserMaximilian-Preis.

Dodjelom ove nagrade odlikuju se izvanredni projekti osoba, institucija, odnosno organizacija putem kojih se postiže europska viša vrijednost na regionalnom i/ili lokalnom nivou. Podnosioci projekta moraju biti pouzdani i u stanju provesti i završiti projekt.

Posebno se uzimaju u obzir projekti koji se na poseban način čine zaslužnim za evropsko razumijevanje i konsolidaciju Evrope, miran suživot i slogu. Potrebno je navesti vezu s lokalnim i regionalnim nivoom. Podneseni projekti moraju pružati mogućnost provođenja dokazanih praksi i njihovog prenošenja kao najboljih praksi na druge općine i regije. Projekt ne smije biti usmjeren na dobit ili ostvarenje druge prednosti uz imovinsku korist i ne smije se kositi sa zakonskim odredbama ili općim evropskim pravnim načelima. Nagrada Kaiser-Maximilian-Preis dodjeljuje se svake dvije godine.

Nagrada se sastoji od povelje, medalje (lik Cara Maksimilijana I. iz 1509.) i novčane nagrade u visini od 10.000 EUR. Novčana nagrada namijenjena je za izvrstan projekt. Nagrada se dodjeljuje osobi, instituciji, odnosno organizaciji za evropske zasluge na regionalnom i lokalnom nivou. Projekte je potrebno podnijeti online putem integrirane platforme za prijavu na internetskoj stranici www.kaisermaximilianpreis.at

Projekte je potrebno podnijeti na njemačkom, francuskom ili engleskom jeziku.

Petak, Decembar 4, 2020. godine
 

Četvrtak
4. Mart 2021.

Mart, 2021
POUTSRČEPESUNE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING