Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 272Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 
ODRŽANA OBUKA VIJEĆNIKA OPĆINE BUŽIM

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine organizovao je jučer, 22. januara/siječnja 2019. godine u Bužimu trening na temu: „Transparentnost finansiranja organizacija civilnog društva iz budžeta jedinica lokalne samouprave".

Treningu su prisustvovali v.d. načelnika Općine Bužim, predsjevajući i zamjenica predsjedavajućeg Općinskog vijeća, vijećnici Općinskog vijeća Općine Bužim, šefovi i predstavnici općinskih službi, kao i predstavnici radnih tijela Općinskog vijeća. Trening je vodio dr.sci Muamer Hodžić edukator Saveza općina i gradova Federacije BiH.

Pored upoznavanja sa ulogom organizacija civilnog društva i njihovom konkretnom doprinosu lokalnom razvoju, cilj treninga je bio prepoznavanje prednosti transparentnog finanisranja organizacija civilnog društva iz općinskog budžeta i uloga općinskih vijećnika u planiranju i dodjeli sredstava organizacijama civilnog društva.

Učesnici treninga su zajednički konstatovali kako postoje brojne prednosti konkurentskog pristupa dodjele sredstava organizacijama civilnog društva iz općinskih budžeta u skladu sa LOD metodologijom.

Učesnici su se zahvalili Savezu općina i gradova FBiH na organizaciji treninga kao i cjelokupnoj saradnji sa Savezom. Edin Demirović, predstavnik Saveza je izrazio nadu da će Općina Bužim u narednom periodu usvojiti LOD metodologiju dodjele sredstava organizacijama civilnog društva.

Modul obuke je pripremljen u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Slike sa održanih obuka mogu se pogledati na sljedećem linku: https://flic.kr/s/aHsmaPUpHJ

Srijeda, Januar 23, 2019. godine
 

Srijeda
3. Mart 2021.

Mart, 2021
POUTSRČEPESUNE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING