Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 272Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 
ODRŽAN SASTANAK O UNAPREĐENJU KOMUNIKACIJE IZMEĐU JLS I OCD

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine održao je u Travniku jučer, 24.12.2018. godine sastanak na temu: „Potencijalni oblici poboljšanja saradnje između jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva kroz korištenje informaciono-komunikacijsko-tehnološkog rješenja". Radionici su prisustvovali predstavnici Općine Travnik i organizacija civilnog društa sa područja općine Travnika. 

Cilj sastanka jeste utvrditi zadovoljstvo korisnika sa aktuelnim oblikom komuniciranja koji se primjenjuje u Općini Travnik te da li postoji potreba i mogućnost za njegovim unapređenjem.

Na sastanku se moglo čuti kako Općina ima izrazito razvijenu saradnju sa OCD u pogledu njihovog informisanja, te u tom pogledu organizacije su izrazito zadovoljne. Općina Travnik je izradila novu web stranicu sa novim dizajnom koja je vrlo ažurna, lako koristiva sa podstranicom za OCD koja se redovno ažurira, te servis 48 sa kojim su učesnici zadovoljni. Općina ima uveden mail za pitanja građana na koji se odgovara u roku od 48 sati.

Predstavnici OCD iznijeli su mišljenje da je potrebno unaprijediti komunikaciju sa drugim nivoima vlasti u svrhu redovnog informisanja u vezi sa javnim pozivima. Također, svako unaprijeđenje koje će komunikaciju učiniti učinkovitom, dvosmjernom i u realnom vremenu doprinijeće jačanju partnerstva između lokalnih vlasti i civilnog društva.

Ovo je deseti u nizu sastanaka koji realizira Savez općina i gradova Federacije BiH na ovu temu u partnerskim ReLOaD općinama. Naredni i poslednji održaće se u Općini Stari Grad Sarajevo.

Sastanak je održan u okviru projekta „Podrška razvoju uslužno orijentisane lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine" čije aktivnosti se naslanjaju na projekat ReLOaD. Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) finansira Evropska unija (EU) a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP).

Utorak, Decembar 25, 2018. godine
 

Srijeda
3. Mart 2021.

Mart, 2021
POUTSRČEPESUNE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING