Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 252Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 
Vesna Travljanin, diplomirani pravnik
E-Mail: vesna@sogfbih.ba

Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i zaposlila se u Novinsko izdavačkoj kući „Oslobođenje" gdje je od 1986. - 2000. bila na funkciji Direktora Pravne Službe i člana Poslovodnog Odbora ovog preduzeća te obavljala najsloženije pravne poslove uključujući i ratni period od 1992-1995. god.

1997. godine položila Pravosudni ispit u Federalnom ministarstvu pravde, a 1999. - 2000. godine specijalizirala Medijsko pravo na Univerzitetu Maryland u Sjedinjenim Američkim Državama u okviru prestižnog Fulbrajtovog programa Američke Ambasade u Sarajevu. Praksu je obavila u pravnom odjelu „Washington Post", zatim „Milwaukee Journal Senitinel", kao i advokatskoj firmi „Levine, Sullivan & Koch" u Washington, DC-ju;

2000. godine se zaposlila u OHR-u gdje je izabrana među prvim domaćim pravnicima koji su kreirali Nezavisnu Pravosudnu Komisiju, a koja je prerasla u Visoko Sudsko i Tužilačko Vijeće BiH. Nakon toga u OSCE-u radila dvije godine kao Pravni savjetnik u Jedinici za reformu javne uprave.

U Savezu općina i gradova Federacije BiH je od 2005. godine. Tada je u Savezu bilo pedeset članica - jedinica lokalne samouprave, te je pod njenim rukovodstvom ostvareno 100% članstvo, ukupno 80 općina/gradova iz Federacije BiH. Gđa Travljanin, sa svojim saradnicima radi na poslovima izrade zakona, lobiranja, pravnih i finansijskih savjetovanja, obuka i seminara  za članice, kao i drugim servisima i uslugama koje pomažu općinama da  zajedničkim nastupom postignu svoje ciljeve.

Gđa Travljanin ima bogato međunarodno iskustvo: Član je Upravnog odbora NALAS-a (Mreža asocijacija Jugoistočne Evrope), koji broji 15 zemalja iz regiona. Na inicijativu  Saveza FBiH  ustanovljen je  „Sajam lokalne samouprave Jugoistočne Evrope  - Nexpo" koji je 2011. godine u sarajevskoj  „Zetri" okupio preko 2000 gostiju iz 50 zemalja svijeta. Ovaj sajam je postao tradicija u regionu.

Gđa Travljanin je imala niz javnih nastupa i prezentacija u zemlji i inostranstvu kao što su nastupi na Univerzitetima Maryland i Tuscon (Arizona), Udruženju advokata Washington DC-ija, Vijeću Evrope u Strazburu i Evropskoj uniji u Briselu, Akademiji nauke i umjetnosti Bosne i Hercegovine, Uniji gradova Turske kao i mnogim drugim institucijama u zemlji i inostranstvu.

Magistarski rad na temu „Pravni aspekt lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini sa osvrtom na evropske standarde" odbranila je na fakultetu za Javnu upravu Univerziteta u Sarajevu.

Za više informacija pogledajte: CV (engl)   CV (bos)


Direktor Saveza općina i gradova FBiH
 

Nedjelja
20. Januar 2019.

Januar, 2019
POUTSRČEPESUNE
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING