Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 242Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

Prezentacija


AKTUELNOKoordinatori za rad sa SavezomOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PREnergetska efikasnostNALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 
Javni poziv 2017

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine objavljuje JAVNI POZIV za učešće u postupku odabira trenera za realizaciju stručnog usavršavanja izabranih zvaničnika - vijećnika u općinskim i gradskim vijećima u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2017. godini.

Javni poziv se odnosi na eksperte za realizaciju uvodnog seminara „Šta vijećnici treba da znaju o lokalnoj samoupravi" koji sadrži sljedeće tematske oblasti: Pravni okvir lokalne samouprave; Struktura i funkcionisanje lokalne vlasti; Upravljanje lokalnim razvojem; Upravljanje prostorom i zemljištem; Upravljanje budžetom i finansijama; Pružanje javnih usluga; Upravljanje imovinom; Principi dobre uprave i Partnerstvo i saradnja građana i lokalnih vlasti.

Obuke su jednodnevnog karaktera i održat će se u različitim mjestima na području Federacije BiH u periodu od februara do novembra ove godine.

Obrazac za prijavu i više pojedinosti o navedenom modulu možete naći na našoj web stranici www.sogfbih.ba , odnosno na vertikalnom meniu Treninzi i edukacije - CED / Javni poziv 2017.

Izabrani kandidat / ti dobit će Priručnik za izabrane zvaničnike „Lokalna uprava od A do Ž", Priručnik za trenere, PP prezentaciju i vježbe, te će biti u obavezi da ocijeni i da prijedlog za revidiranje postojećeg priručnika i drugih materijala koji se koriste u procesu izvođenja obuke. U slučaju da se ukaže potreba za revidiranjem, to će izvršiti trener u okviru svog angažmana.

Pravo na podnošenje prijave za poziciju izvođača obuke imaju fizička i pravna lica.

Izbor izvođača obuke vršit će Stručna komisija koja će izvršiti ocjenjivanje ispunjenja uslova u skladu sa čl. 4. i 5. Pravilnika o izboru izvođača obuke i stručnog usavršavanja u jedinicama lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine. Pravilnik možete naći na web stranici Saveza općina i gradova FBiH www.sogfbih.ba u horizontalnom meniu INTERNI AKTI na drugoj strani, odnosno na sljedećem linku: http://www.sogfbih.ba/uploaded/interni%20akti/Pravilnik%20o%20izboru%20izvodj%20obu.pdf

Potencijalni kandidati moraju dostaviti sljedeće dokumente:

-       biografiju (CV) na jednom od službenih BH jezika,

-       dokaz o odgovarajućoj stručnoj spremi,

-       popunjen prijavni obrazac,

-       referentnu listu,

-       kopiju lične karte,

-       izvod iz sudskog registra (za pravno lice),

-       i druga dokumentacija kojom se može dokazati ispunjavanje minimalnih uvjeta za provođenje obuke u skladu sa čl. 4. i 5. Pravilnika o izboru izvođača obuke i stručnog usavršavanja u jedinicama lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Dokumenti moraju biti u originalu ili ovjerene kopije.

Popunjen prijavni obrazac, uz priložene dokaze o ispunjavanju uvjeta, dostaviti putem e-maila na dino@sogfbih.ba ili pošte na sljedeću adresu:

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine
Musala br.5,
71 000 Sarajevo

s naznakom „Za javni poziv", najkasnije do 28.01.2017. godine.

Za dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti na telefon broj: 033 216 502, kontakt osoba je Edin Demirović.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Nakon završenog procesa odabira, svi prijavljeni kandidati će biti obaviješteni o rezultatima Javnog poziva.  

 

Obrazac za prijavu

Program seminara

 

Utorak
24. Oktobar 2017.

Oktobar, 2017
POUTSRČEPESUNE
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING