Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 265Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 
JAVNI POZIV JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE

Poziv za podnošenje prijedloga projekata je jedna od aktivnosti u okviru Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajedničku inicijativu Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Jedan od instrumenata podrške partnerskim jedinicama lokalne samouprave koje su u procesu operacionalizacije i implementacije svojih strategija razvoja, predstavlja Fond za poticaj lokalnog razvoja (u daljem tekstu Fond), uspostavljen u okviru ILDP-a, koji će doprinijeti uspješnoj implementaciji lokalnih razvojnih strategija i njihovih prioritetnih projekata.

Ukupan iznos sredstava Fonda je 400.000 američkih dolara, pri čemu će se sredstva dodjeljivati za realizaciju odabranih prioritetnih projekata, na osnovu konkurentskog procesa apliciranja od strane svih kvalifikovanih jedinica lokalne uprave. Namjera je da Fond podrži implementaciju prioritetnih projekata iz različitih razvojnih sektora koji će direktno doprinijeti poboljšanju kvalitete života u lokalnim zajednicama, uz sveobuhvatan razvojni efekat.

Jedinice lokalne uprave koje su kvalifikovane za podnošenje prijedloga projekata u okviru ovog Fonda su: Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Bugojno, Bužim, Cazin, Doboj, Doboj Istok, Doboj Jug, Gračanica, Kostajnica, Kotor Varoš, Ljubinje, Maglaj, Odžak, Orašje, Osmaci, Prnjavor, Šamac, Srbac, Srebrenik, Trnovo i Zenica.

Sve prijave za učešće, trebaju biti dostavljene najkasnije do 31. maja/svibnja 2013. godine (petak), do 15:00 sati.

Više informacija o načinu prijavljivanja možete naći posjetom web stranice UNDP-a

Srijeda, April 10, 2013. godine
 

Subota
6. Juni 2020.

Juni, 2020
POUTSRČEPESUNE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING