Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 266Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 
NAJAVA ODRŽAVANJA ŠESTE SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA SKUPŠTINE SAVEZA

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine, najavljuje da će se Šesta redovna sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH održati u četvrtak, 02.10.2014. godine u BUSOVAČI, zgrada Općine, ulica 16. kolovoz/august

Na sjednici, članovi Predsjedništva će biti detaljno upoznati o nizu aktivnosti koje je Savez poduzeo u proteklom vremenu a tiču se, prije svega, izmjene zakonske regulative koja se odnosi na jedinice lokalne samouprave, a koja je trenutno u parlamentarnoj proceduti. To se odnosi prije sve na Zakon o koncesijama, Zakon o zaštiti okoliša, Zakon o osnivanju Fonda za zaštitu okoliša, te Zakon o premjeru i registraciji nekretnina.

Predsjedništvo će razmatrati izvještaj sa održane sjednice Komisije za međunarodne veze, saradnju i evropske integracije i Komisije za ustavna i zakonodavna pitanja, a u vezi sa većim brojem inicijativa koje su pristigle iz općina.

Zatim, bit će razmatrana inicijativa Općinskog vijeća Breza za poduzimanje aktivnosti Saveza o mogućnostima liječenja, školovanja i odvoza komunalnog otpada u Kanton Sarajevo, te će biti upoznati o održanoj javnoj raspravi pred Ustavnim sudom FBiH u vezi sa zahtjevom načelnika Općine Kladanj za zaštitu prava na lokalnu samoupravu.

Biće govora još o nizu drugih aktivnosti, događaja i susreta koje organizira ili je organizirao Savez a tiču se naših članica, kao što su: seminari za općinske vijećnike i načelnike, radionice za općinske koordinatore za rad sa Savezom, i sl.

Predsjedništvo će raspravljati i o drugim pitanjima koja su značajna i aktuelna za rad jedinica lokalne samouprave u Federaciji BiH.

Nedjelja, Septembar 28, 2014. godine
 

Srijeda
21. April 2021.

April, 2021
POUTSRČEPESUNE
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING