NAJAVA ODRŽAVANJA DRUGE SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA SKUPŠTINE SAVEZA

Na sjednici, članovi Predsjedništva[i] će biti detaljno upoznati o nizu aktivnosti koje je Savez poduzeo u proteklom vremenu a tiču se, prije svega izmjene zakonske regulative koja se odnosi na jedinice lokalne samouprave.

Predsjedništvo će razmatrati prijedlog Sporazuma o saradnji između Parlamenta FBiH i Saveza, izvještaje sa održanih sjednica skupštinskih komisija, zatim biće prezentiran prijedlog plana rada Saveza za period 2013. - 2014. godina, te mnogobrojne projektne aktivnosti.

 

Predsjedništvo će raspravljati i o drugim pitanjima koja su značajna i aktuelna za rad jedinica lokalne samouprave u Federaciji BiH.

 

IZJAVE ZA MEDIJE PREDVIĐENE SU PRIJE POČETKA SJEDNICE

 

Druga sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH će se održati 03.07.2013. godine (srijeda) u 11:00 sati u SARAJEVU, Hotel 'Bosnia'


[i] Predsjedništvo Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine u mandatu 2013. - 2016. čine načelnici iz sljedećih općina: Bužim, Tomislavgrad, Goražde, Vogošća, Konjic, Kalesija, Grude, Domaljevac-Šamac, Novo Sarajevo, Čitluk, Busovača, Visoko i Zenica.

Petak, Juni 28, 2013. godine
 

Copyright © 2011 NEX Studio. All rights reserved.