Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 266Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 
MEĐUNARODNA KONFERENCIJA: BUDUĆNOST FISKALNE DECENTRALIZACIJE U JUGOISTOČNOJ EVROPI

Da li je fiskalna decentralizacija glavna strategija za zamlje jugoistočne Evrope u suočavanju sa finansijskim izazovima i za povećanjem investicija u lokalnu zajednicu? Koja su otvorena pitanja vezana za proces fiskalne decentralizacije u cijeloj regiji? Gdje i kako će zemlje u budućnosti usmjeriti fiskalnu decentralizaciju?

Ovo su neke od tema koje će biti razmatrane na

Međunarodnoj konferenciji: Budućnost fiskalne decentralizacije u jugoistočnoj Evropi, koja će se održati 1.-2. novembra 2012, (počinje 13:30 1. novembra) u Hotelu Splendid, Budva, Crna Gora.

Konferenciju organizira Mreža lokalnih i regionalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS) u partnerstvu sa Ministarstvom finansija Crne Gore i Unijom općina Crne Gore.

Konferencija se odnosi na preuzimanje obaveza zemalja jugoistočne Evrope u implementiranju principa Evropske povelje o lokalnoj samoupravi. S tim u vezi, na konferencji će se raspravljati, strategizirati i razvijati dublje razumijevanje izazova i mogućnosti s kojima se suočava regija u pronalaženju pravih načina za financiranje projekata i aktivnosti održivog lokalnog razvoja.

Konferencija će okupiti više od 100 učesnika: predstavnike ministarstava finansija, načelnike i gradonačelnike, asocijacije lokalnih vlasti, istraživače, ekonomiste, i dr. Od konferencije se očekuje da će potaknuti regionalni međuvladin dijalog o međuvladinim programima finansiranja i mehanizmima za jačanje fiskalne decentralizacije u jugoistočnoj Evropi.

Dnevni red konferencije možete pogledati OVDJE. Za više informacija, molimo vas kontaktirajte, NALAS Communications and Knowledge Manager Jelena Janevska, at janevska@nalas.eu, ++389 70 280 582, www.nalas.eu

NALAS je mreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope, koja je osnovana 2001. godine, nakon Prvog foruma gradova i regija jugoistočne Evrope (Skoplje, novembar 2000. godine), uz podršku Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope, Pakta stabilnosti jugoistočne Evrope i Vijeća Evrope. NALAS danas okuplja 15 asocijacija iz zemalja jugoistočne Evrope, koje predstavljaju više od 4000 jedinica lokalne samouprave, i oko 80 miliona građana ove regije. Sekretarijat NALASA se nalazi u Skoplju i odgovoran je za koordinaciju i implementaciju aktivnosti.

Savez općina i gradova Federacije BiH je jedan od osnivača NALAS-a, te aktivno učestvuje u svim aktivnostima putem svojih predstavnika.

Četvrtak, Novembar 1, 2012. godine
 

Srijeda
21. April 2021.

April, 2021
POUTSRČEPESUNE
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING