Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 266Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 
Najava Konferencije “Uticaj procesa pristupanja EU na jedinice lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini”

Iako je pristupanje EU-u nešto što nam tek predstoji u budućnosti i što je daleko od vrha liste svakodnevnih prioriteta vlasti u Bosni i Hercegovini, savezi opština i gradova se trebaju početi pripremati već sada. Pristupanje se ne svodi samo na fondove EU-a, ono će donijeti mnogo drugih obaveza i mogućnosti za lokalni nivo, bilo izravno iz pravne stečevine EU-a ili kroz promjene koje će nastati (i koje su već u toku) u državnom i entitetskom zakonodavstvu i praksama.

Zadovolјstvo nam je da Vas pozovemo na Konferenciju "Uticaj procesa pristupanja Evropskoj uniji na jedinice lokalne samouprave", koja će se održati 13.marta 2019. godine. sa početkom u 10:00 sati, u hotelu „Bristol" u Sarajevu.

Konferencija ima za cilj da upozna predstavnike relevantnih institucija i organizacija, u čijoj su nadležnosti pomenute teme, sa nalazima izrađenih analiza i ulogom i budućim koracima saveza opština i gradova u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Na konferenciji će biti predstavlјena analiza uticaja procesa pristupanja Evropskoj uniji na jedinice lokalne samouprave iz sljedećih oblasti: „Javne nabavke", „Zapošlјavanje i socijalna zaštita", „Regionalna politika i strukturni instrumenti", „Ruralni razvoj", „Životna sredina i komunalne usluge", kao i „Iskustva Hrvatske - uloga lokalni vlasti u procesu pridruživanja".

Posebna pažnja će biti posvećena aktivnostima pripreme lokalnih zajednica za procese pristupanja EU.  U ovom dijelu će biti prezentirani primjeri iz regiona, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

Nj.E. Andrea Rauber Saxer, Ambasadorica Švajcarske u BiH, Nј.E. Anders Hagelberg, ambasador Švedske u BiH, Sinno Khaldoun, zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u BiH, Hamdo Ejubović, predsjednik Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova FBiH i predsjednik Saveza opština i gradova RS, Ljubiša Ćosić će biti na raspolaganju medijima za izjave u hotelu „Bristol" u Sarajevu, u srijedu 13.03.2019. godine u terminu od 9.40h do 10.00h.

Ova aktivnost se sprovodi u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta saveza opština/općina i gradova u BiH",  a koji u partnerstvu sprovode Savez opština i gradova Republike Srpske, Savez općina i gradova Federacije BiH, Švedski Savez lokalnih vlasti i regiona, uz finansijsku podršku vlada Švedske i Švajcarske.

Za sve detaljnije informacije možete kontaktirati Amru Kerlu putem e-maila press@sogfbih.ba ili putem telefona 061 265 517.

Petak, Mart 8, 2019. godine
 

Srijeda
21. April 2021.

April, 2021
POUTSRČEPESUNE
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING