Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 266Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 
NAJAVA SEDME SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA SKUPŠTINE SAVEZA OPĆINA I GRADOVA FBIH

Sedma sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine održat će se u utorak, 26. februara/veljače 2019. godine u zgradi Općine Posušje - Vijećnica Općinskog vijeća (Fra Grge Martića br. 30) sa početkom u 11,00 sati.

Članovima Predsjedništva će se prezentirati Okvirni godišnji plan Saveza za tekuću godinu, izrađen u sklopu Projekta „Jačanje kapaciteta saveza općina/opština i gradova u Bosni i Hercegovini". U godišnjem planu su identifikovane aktivnosti vezane za lobiranje i zastupanje interesa jedinica lokalne samouprave, pružanje usluga članicama, kao i osnovne institucionalne usluge Saveza.

Savez općina i gradova FBiH, u saradnji sa Savezom opština i gradova RS,  planira 13. marta/ožujka 2019. godine organizovati konferenciju na temu: „Predstavljanje analize uticaja EU leglislative na jedinice lokalne samouprave i iskustva regiona". Na toj konferenciji učesnici će imati priliku čuti iskustva i dobre prakse učešća jedinica lokalne samouprave zemalja regiona u procesima EU integracija.

Na sjednici, Predsjedništvo će, između ostalog, biti upoznato sa detaljima Osnivačkog sastanka Mreže za javne finansije/financije Saveza općina i gradova FBiH  održanog 12. februara/veljače 2019. godine u Mostaru. Glavna svrha Mreže je jačanje aktivnosti i inicijativa u segmentu javnih finansija općina i gradova u FBiH i jačanje saradnje i koordinacije pomoćnika načelnika za finansije/financije.

Članovi Predsjedništva će na sjednici biti upoznati i sa zahtjevom Saveza za obustavu primjene Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o komunalnim taksama u Kantonu Sarajevo. Nakon sastanka sa Elmedinom Konakovićem, predsjedavajućim Skupštine KS i Amelom Kovačevićem, ministrom finansija KS, održanog na zahtjev Saveza i općina u KS, dato je obećanje da će sporni Zakon biti vraćen u skupštinsku proceduru, te da će općine u KS i Savez biti konsultovani u postupku donošenja ovog zakona.

Predsjedništvu će biti predočeni i zaključci sa sjednica komisija, te će biti informisani i o aktivnostima Saveza na projektima: „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" i „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu" (ReLOad).

Utorak, Februar 19, 2019. godine
 

Srijeda
21. April 2021.

April, 2021
POUTSRČEPESUNE
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING