Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 266Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 
NAJAVA ODRŽAVANJA SEDME SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA SKUPŠTINE SAVEZA

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine, najavljuje da će se Sedma redovna sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH održati u srijedu, 4. marta/ožujka 2015. godine u ČITLUKU, zgrada Općine, ulica Kralja Tomislava 87, sa početkom u 11.00 sati.

 
Na sjednici članovi Predsjedništva će biti detaljno upoznati o aktivnostima koje je Savez poduzeo u proteklom vremenu, a tiču se, prije svega, izmjene zakonske regulative koja se odnosi na jedinice lokalne samouprave.

Posebno će se apostrofirati aktivnosti Saveza po pitanju izuzimanja jedinica lokalne samouprave od otplate duga prema Međunarodnom monetarnom fondu i moguće pokretanje tužbe prema Federaciji Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo će razmatrati izvještaj sa održane sjednice Komisije za imovinska pitanja, prostorno uređenje, stambeno-komunalne djelatnosti i zaštitu životnog okoliša, a u vezi sa većim brojem inicijativa koje su pristigle iz općina, te će biti razmatran zahtjev Općine Konjic prema Ustavnom sudu FBiH za zaštitu prava na lokalnu samoupravu u vezi sa Zakonom o električnoj energiji i pružanje podrške istom.

Predsjedništvu će se prezentirati nacrt novih strateških dokumenata Saveza za period 2015. - 2019.

Biće govora i o nizu drugih aktivnosti, događaja i susreta koje organizira ili je organizirao Savez, a tiču se naših članica, kao što su: nastavak saradnje sa UNDP-om, seminari za općinske vijećnike i načelnike, saradnja sa TI BiH na projektu „Jačanje integriteta u lokalnim samoupravama", i drugim projektima koji se tiču energetske efikasnosti i zaštite okoliša.

Predsjedništvo će raspravljati i o drugim pitanjima koja su značajna i aktuelna za rad jedinica lokalne samouprave u Federaciji BiH.

Četvrtak, Februar 26, 2015. godine
 

Srijeda
21. April 2021.

April, 2021
POUTSRČEPESUNE
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING