Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 266Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 
Obuka na temu: „Razvoj kompetencija izabranih zvaničnika u jedinicama lokalne samouprave za usluge vodosnabdijevanja, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda”
Tuzla, Hotel Mellain, 19.06.2019

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine (Savez), uključen je u provedbu projekta "Regionalna mreža za razvoj kapaciteta (RCDN) za usluge vodosnadbijevanja i odvodnje otpadnih voda".

U okviru projekta, Savez će 19. juna u Tuzli, Hotel Mellain održati obuku na temu: "Razvoj kompetencija izabranih zvaničnika u jedinicama lokalne samouprave za usluge vodosnabdijevanja, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda".

Ova jednodnevna obuka ima za cilј da:

· se učesnici upoznaju sa pravnim i institucionalnim okvirom lokalne samouprave u sektoru vodnih usluga kako bi bolje razumijeli svoju ulogu i odgovornost,

· učesnici razumiju važnost i potrebu za poboljšanjem organizacije pružanja vodnih usluga na nivou jedinice lokalne samouprave,

· učesnici zajednički razvijaju svoje kompetencije i na taj način osiguraju kolaborativni pristup pružanju vodnih usluga na lokalnom nivou.

Primarna cilјna grupa na koju se obuka odnosi su donosioci odluka u jedinicama lokalne samouprave (gradonačelnici, načelnici i vijećnici). Sekundarna ciljna grupa su uposlenici u jedinicama lokalne samouprave iz službe nadležne za komunalne poslove (vodni sektor), visoki i srednji menadžment iz JKP-a, članovi Skupštine i nadzornih odbora iz JKP-a i resorna ministarstva i regulatori.

Obuku će voditi tim trenera i to: dr.sci Muamer Hodžić, edukator Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine, Amra Hamzić i Mr.sci Amer Halilović. 

Prilog:

- Dnevni red

- Upoznavanje sa pravnim okvirom za vodni sektor u BiH, Muamer Hodžić,

- Upravljanje u vodnom sektoru, Amra Hamzić i Muamer Hodžić

- Studija slučaja - Vodosnadbijevanje u općini Zavidovići, Amer Halilović

Srijeda, Juni 19, 2019. godine
 

Srijeda
21. April 2021.

April, 2021
POUTSRČEPESUNE
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING