Obuka za općinske/gradske vijećnike o ulozi organizacija civilnog društva i transparentnoj dodjeli sredstava iz općinskih/gradskih budžeta
Konjic, 28.01.2019.

Obuka za vijećnike Općine Konjic na temu: "Uloga organizacija civilnog društva i transparentna dodjela sredstava iz općinskih/gradskih budžeta" održaće se u utorak, 28. januara 2019. godine u sali Općinskog vijeća Općine Konjic sa početkom u 10:00.

Obuku organizira Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine u okviru projekta „Podrška razvoju uslužno orijentisane lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine", čije aktivnosti se naslanjaju na projekat ReLOaD- Regionalno program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu koji finansira Evropska unija a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija. 

Obuka je poludnevnog karaktera u trajanju do četiri sata i namijenjena je za vijećnike partnerskih jedinica lokalne samouprave na projektu ReLOaD i to: Centar Sarajevo, Gradačac, Jablanica, Kakanj, Maglaj, Stari Grad Sarajevo, Tešanj, Travnik, Tuzla, Vitez i Vogošća, te za općine koje iskažu interes za usvajanje i primjenu LOD metodologije.

Obuku vodi dr.sci Muamer Hodžić, edukator Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine izabran putem Javnog poziva.

Primarni cilj obuke je pružiti dodatno znanje i alate vijećnicima u jačanju saradnje sa organizacijama civilnog društva (OCD) i građanima, prepoznati ulogu OCD i njihov konkretan doprinos u lokalnom razvoju i prepoznati prednosti transparentnog finansiranja OCD iz općinskog/gradskog budžeta;

Prilozi:

- Prezentacija

- Kratki vodič za vijećnike

Ponedeljak, Januar 28, 2019. godine
 

Copyright © 2011 NEX Studio. All rights reserved.