Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 265Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

ODRŽANA OBUKA ZA PREDSTAVNIKE OCD SA PODRUČJA OPĆINE KONJIC

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine u okviru projekta „Podrška razvoju uslužno orijentisane lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine", održao je dvodnevni trening za predstavnike organizacija civilnog društva sa područja općine Konjic na temu: "Upravljanje projektnim ciklusom". Obuka je održana 21. i 22. novembra u sali Općinskog vijeća Općine Konjic a učešće je uzelo 27 predstavnika iz 17 OCD.

Cilj treninga je pružiti predstavnicima OCD dodatna znanja o upravljanju projektnim ciklusom, kako bi mogli kvalitetno osmišljenim i napisanim projektnim prijedlozima aplicirati na javni poziv Općine Konjic, ali i na pozive drugih, domaćih i međunarodnih donatora. 

Aktivnosti projekta „Podrška razvoju uslužno orijentisane lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine" naslanjaju se na Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) koji finansira Evropska unija (EU) a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projekat se realizuje u Albaniji, Bosni i Hercegovini (BiH), Sjevernoj Makedoniji, Kosovu, Crnoj Gori i Srbiji i ima za cilj da jača partnerstva između jedinica lokalne samouprave (JLS) i civilnog društva afirmišući uspješan modela transparentnog projektnog finansiranja organizacija civilnog društva (OCD). 

Općina Konjic, iako nije partnerska općina na projektu ReLOaD opredjelila se za primjenu LOD metodologije, odnosno za transparentni način dodjele sredstava kroz projektni pristup podstičući konkurenciju među OCD. Općinsko vijeće Općine Konjic je 27. februara 2019. godine donijelo Odluku o usvajanju LOD metodologije i Odluku o načinu odabira projekata nevladinih/neprofitnih organizacija po LOD metodologiji.

Petak, Novembar 29, 2019. godine
 

Petak
14. Avgust 2020.

Avgust, 2020
POUTSRČEPESUNE
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING