Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 263Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

U NEUMU 10. SKUPŠTINA SAVEZA OPĆINA I GRADOVA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine, u srijedu, 26. juna/lipnja 2019. godine organizuje 10. sjednicu Skupštine Saveza općina i gradova FBiH koja će se održati u Hotelu „Grand Neum" u Neumu.

Sjednici prisustvuju načelnici/gradonačelnici sa područja Federacije Bosne i Hercegovine. 

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine je organizacija koja, u skladu sa Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi i Zakonom o principima lokalne samouprave u Federaciji BiH, okuplja sve jedinice lokalne samouprave u Federaciji BiH i djeluje kao njihov zakonski zastupnik. Svrha Saveza kao predstavnika općina i gradova Federacije BiH, je da predstavlja i zastupa njihove interese na najbolji mogući način prema svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini. 

Na sjednici je planirano potpisivanje Sporazuma o saradnji između Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i Saveza općina i gradova FBiH. Potpisnici su saglasni da Savez općina i gradova Federacije BiH ostvaruje aktivnu ulogu u predlaganju zakonskih i drugih akata radnim tijelima i Predstavničkom/ Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH. 

Inače, centralna tema ovogodišnje Skupštine je predstavljanje Analize pripadnosti javnih prihoda jedinicama lokalne samouprave u FBiH.

Bitno je istaći da će g-đa Vesna Travljanin, direktorica Saveza općina i gradova FBiH organima tijela podnijeti Izvještaj o radu Saveza za prethodni period. 

Sjednici će prisustvovati g-đa Jelka Milićević, ministrica finansija FBiH, g-din Elvir Karajbić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, g-din Irfan Čengić, predsjednik Komisije za lokalnu samoupravu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, te ostale međunarodne agencije i partnerske organizacije iz oblasti lokalne samouprave.

Ponedeljak, Juni 24, 2019. godine
 

Nedjelja
17. Novembar 2019.

Novembar, 2019
POUTSRČEPESUNE
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING