Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 255Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

ODRŽAN SASTANAK MREŽE PRAKTIČARA ZA UPRAVLJANJE LOKALNIM RAZVOJEM

U Sarajevu je 19.06.2018. godine održan sastanak Mreže praktičara za upravljanje lokalnim razvojem.

U uvodnom obraćanju, direktor Saveza, g-đa Vesna Travljanin je izvjestila prisutne o poduzetim aktivnostima Saveza u oblasti upravljanja lokalnim razvojem, kao i budućim aktivnostima Saveza, naglašavajući važnost rada ove Mreže i međusobne saradnje između jedinica lokalne samouprave i Saveza.

Centralna tema sastanka bila je informacija o predstojećim uredbama iz Zakona o razvojnom planiranju (ključne novine u odnosu na postojeći regulatorni okvir i metodološke pristupe u JLS, praktični aspekti i dileme), a koje je predstavio g-din Nijaz Avdukuć, pomoćnik direktora Federalnog zavoda za planiranje razvoja. Kroz dvosatnu diskusiju prisutni članovi Mreže su imali priliku da čuju koje su to novine u oblasti razvojnog planiranja, kao i buduće obaveze jedinica lokalne samouprave, te da daju sugestije i komentare. Kroz prezentacije, g-din Miroslav Lucić, predstavnik interkomisijske Radne grupe Saveza i g-đa Šejla Hasić su predstavili aktivnosti vezane za prikupljanje informacija o vanjskim izvorima finansiranja lokalni razvojnih prioriteta te uloga JLS i Stručne službe Saveza u procesu prenošenja relevatnih informacija koje se objavljuju na web stranici i društvenim mrežama, kao i drugim vidovima međusobne komunikacije. Zadnji dio sastanka je bio posvećen odabiru Koordinatora i zamjenika Koordinatora Mreže. Za Koordinatora mreže izabrana je g-đa Umihana Krličević-Omerović (Općina Doboj-Jug), a za zamjenike Mreže izabrani su g-đa Jelena Senta (Općina Ravno) i g-din Dženan Mulahasanović (Općina Jablanica).

Petak, Juni 22, 2018. godine
 

Petak
22. Februar 2019.

Februar, 2019
POUTSRČEPESUNE
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING