Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 252Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

NAJAVA SEMINARA: "FINANSIJSKO UPRAVLJANJE I KONTROLA - FUK" I "USPOSTAVA INTERNE REVIZIJE U OPĆINAMA I GRADOVIMA"

Savez općina i gradova Federacije BiH u saradnji sa SEVOI GRUPA d.o.o. i Europskom organizacijom za financijsko upravljanje, kontrolu i strateško planiranje organizira jednodnevni seminar: "Finansijsko upravljanje i kontrola - FUK" i "Uspostava interne revizije u općinama i gradovima".

Cilj seminara je da pomogne svim rukovodiocima i zaposlenicima u boljem razumijevanju ciljeva i načina funkcionisanja sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK), kao i njihove uloge i odgovornosti za uspostavljanje, funkcionisanje i razvoj ovog sistema uz prezentaciju programskog rješenja za uspostavu istog. Polaznici seminara bit će upoznati sa uspostavom interne revizije u općinama/gradovima koji ispunjavaju uslove za formiranje jedinica interne revizije kao i sa načinom revidiranja općina/gradova koji ne ispunjavaju uslove za formiranje jedinica interne revizije.

Zakon o finansijskom upravljanju i kontroli u javnom sektoru FBiH („Službene novine Federacije BiH", br. 38/16) uređuje finansijsko upravljanje i kontrolu i propisuje zajedničke okvirne principe i standarde za uspostavljanje, razvoj i implementaciju sistema FUK-a u javnom sektoru u Federaciji.

Pravilnik o provođenju sistema finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru FBiH („Službene novine Federacije BiH", br. 6/17) uređuje odgovornosti i postupke za uspostavu, provođenje, razvoj i koordinaciju finansijskog upravljanja i kontrole, izvještavanje o finansijskom upravljanju i kontroli, ocjena adekvatnosti i efektivnosti sistema FUK u organizacijama u javnom sektoru u Federaciji, te vođenje i održavanje registra osoblja uključenog u FUK.

Pravilnik o obliku, sadržaju, načinu popunjavanja i predaji Izjave o fiskalnoj odgovornosti, donesen na osnovu člana 44. stava 6. Zakona o budžetima Federacije BiH definirao je rok za predaju Izjave o fiskalnoj odgovornosti do 15.03. tekuće godine za prethodnu fiskalnu godinu. Kaznene odredbe za nepredavanje Izjave o fiskalnoj odgovornosti shodno čl. 102 Zakona o budžetima u FBiH i Izmjenama i dopunama zakona o budžetima u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", br. 91/15) su za odgovorne osobe (čelnike institucija) propisane kao novčane kazne 3.000 - 20.000 KM.

Predavači na seminaru su: Fatima Obhođaš, Pomoćnica ministrice Federalnog ministarstva finansija  - CHJ, akreditovani predavač Europske organizacije za financijsko upravljanje, kontrolu i strateško planiranje, Zikrija Duraković, akreditovani predavač Europske organizacije za financijsko upravljanje, kontrolu i strateško planiranje i Dr. Željko Krpan, Izvršni direktor Europske organizacije za financijsko upravljanje, kontrolu i strateško planiranje i Predsjednik uprave SEVOI GRUPACIJE.

Seminar će se održati 16.04.2018. u Sarajevu, Hotel EUROPA, konferencijska sala, Ul. Vladislava Skarića 5, u vremenu od 10:00 - 15:00h.

Kotizacija iznosi 150,00 KM + PDV 25,50 KM.

Četvrtak, April 5, 2018. godine
 

Nedjelja
20. Januar 2019.

Januar, 2019
POUTSRČEPESUNE
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING