Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 272Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

SAVEZ PROMOVIRA PRAKSU TRANSPARENTNOG FINANSIRANJA OCD

 

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine (Savez) od 15. novembra/studenog realizira dvogodišnji projekat Podrška razvoju uslužno orijentisane lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine. Aktivnosti projekta naslanjaju se na Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). ReLOaD je trogodišnji projekat (februar 2017. - februar 2020. godine) utemeljen na pozitivnim iskustvima projekta Jačanje lokalne demokratije (LOD).

Aktivnosti Saveza primarno su usmjerene na saradnju sa 11 ReLOaD partnerskih JLS na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, kao i na promociju LOD metodologije među jedinicama lokalne samouprave (JLS) koje su aplicirale za ReLOaD projekat ali nisu prošle.

U okviru svojih aktivnosti Savez trenutno uspostavlja saradnju sa devet JLS koje nisu prošle u projekat s ciljem promocije LOD metodologije.  

Sastanci su održani sa sljedećim JLS: Kiseljak, Breza, Posušje, Bužim, Odžak, Orašje i Goražde. Tokom naredne sedmice sastanci će biti održani i u općinama Pale FBiH i Stolac.

Svrha sastanka je da se utvrdi da li postoji potreba, mogućnost i spremnost od strane općinskog rukovodstva za usvajanje LOD metodologije kao transparentnog načina finansiranja OCD putem javnog poziv po projektnom principu.

Iskustvo sa do sada održanih sastanaka govori da su JLS djelomično upoznate sa LOD metodologijom, ali u potpunosti shvaćaju sve prednosti i koristi primjene LOD Metodologije, kako za JLS, tako i za građane.

Savez će ponuditi svim zainteresiranim JLS tehničku pomoć u pogledu izrade i donošenja Odluke o prihvatanju LOD metodologije.

Četvrtak, Mart 8, 2018. godine
 

Srijeda
3. Mart 2021.

Mart, 2021
POUTSRČEPESUNE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING