Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 244Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

ILDP: 11 novih općina u BiH izabrano za podršku u upravljanju razvojem

Danas je u Sarajevu, u okviru Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP),  održana ceremonija potpisivanja Protokola o saradnji sa 11 novoizabranih partnerskih jedinica lokalne samouprave. koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini. Novoizabranim jdinicama lokalne samouprave  će biti pružena tehnička podrška u procesima izrade strategija razvoja i uvođenju sistemskog pristupa u realizaciji, praćenju i izvještavanju o provedbi razvojnih prioriteta.

 Memorandumi o razumijevanju i Protokol o saradnji potpisale su sljedeće jedinice lokalne samouprave: Berkovići, Breza, Čitluk, Han Pijesak, Lukavac, Ravno, Rogatica, Rudo, Šipovo, Višegrad i Zvornik.
 
Obraćajući se prisutnima, rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu istakla je da potpisivanje sporazuma sa 11 novih partnerskih opština, koje će dobiti podršku ILDP-a, predstavlja nastavak projektnih napora za poboljašanje sistema strateškog planiranja u zemlji.

"To podrazumijeva jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave da kreiraju i implementiraju svoje strategije razvoja u partnerstvu sa lokalnim zajednicama. Tokom konsolidacijske faze, ILDP će nastojati da dovede investicije u lokalne zajednice, i doprinese poboljšanju javnih usluga za građane, te poveća ekonomske perspektive i mogućnosti zapošljavanja, što će dovesti do unapređenja kvaliteta života ljudi u BiH", rekla je Sezin Sinanoglu, rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH.

Četvrtak, Juli 13, 2017. godine
 

Ponedeljak
23. Juli 2018.

Juli, 2018
POUTSRČEPESUNE
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING