Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 244Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

ReLOaD

Prezentacija


AKTUELNOOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PRKoordinatori za rad sa SavezomEnergetska efikasnostReLOaD
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu
NALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA SKUPŠTINE SAVEZA OPĆINA I GRADOVA FEDERACIJE BIH

U Sarajevu je dana 28.06.2017. godine održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom je konstituisan novi saziv Predsjedništva Skupštine Saveza u skladu sa odlukom sa Izborne skupštine Saveza u sljedećem sastavu: Hamdo Ejubović, načelnik Općine Hadžići, predsjednik, Ivan Vukadin, načelnik Općine Tomislavgrad, zamjenik predsjednika, te članovi: Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar Sarajevo, Nermin Ogrešević, gradonačelnik Grada Cazina, Stanko Vincetić, načelnik Općine Orašje, Tajib Muminović, načelnik Općine Teočak, Muhamed Ramović, gradonačelnik Grada Goražda, Branko Bago, načelnik Općine Posušje, Nermin Mandra, načelnik Općine Kakanj, Edin Hozan, načelnik Općine Jajce, Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk, Abdulah Skaka, gradonačelnik Grada Sarajeva i Luka Čelan, gradonačelnik Grada Livna.

Na ovoj sjednici Predsjedništvo je, između ostalog, razmatralo i prihvatilo izvještaje sa sjednice Komisije za imovinska pitanja, prostorno uređenje, stambeno-komunalne djelatnosti i zaštitu životnog okoliša i Komisije za ekonomski razvoj općina i gradova i finansije, a koji se tiču Nacrta zakona o koncesijama, Nacrta zakona o porezu na dohodak i Nacrta zakona o doprinosima. Predsjedništvo je donijelo odluku da se unutar Saveza održi javna rasprava o ovim zakonskim propisima obzirom da su isti od velikog značaja za jedinice lokalne samouprave. Također je naglašeno da su trenutno u proceduri Prijedlog zakona o turizmu Federacije Bosne i Hercegovine i Prijedlog zakona o boravišnoj taksi Federacije Bosne i Hercegovine koje je Savezu dostavilo Federalno ministarstvo okoliša i turizma radi davanja mišljenja.

Članovi Predsjedništva su dali saglasnost na formiranje Mreže eksperata/stručnjaka za smanjenje rizika od katastrofa unutar Saveza općina i gradova Federacije BiH.

Predsjedništvo je upoznato i sa aktivnostima Saveza u okviru Sistema obuke za jedinice lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine u okviru kojeg je Savez nadležan za obuku za izabranih zvaničnika kao i o nizu drugih aktivnosti na kojima Savez radi. 

Petak, Juni 30, 2017. godine
 

Ponedeljak
23. Juli 2018.

Juli, 2018
POUTSRČEPESUNE
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING