Adresa: Musala 5/1
Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387/33/ 216 502
E-mail: savez@sogfbih.ba

 
 
 
 

 
 
E-Bilten
Bilten broj 242Video
Beacon Shema

Moje dvorište

TV1 "Ja biram goste" sa Vesnom Travljanin

Općine / Gradovi

Panel diskusija "Kako izvještavati iz lokalnih zajednica"

OSTALO

Savez

Prezentacija


AKTUELNOKoordinatori za rad sa SavezomOpćinski saradnici za odnose sa javnostima, informisanje i PREnergetska efikasnostNALAS


G Translate
English Bulgarian Czech Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish
 

IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO SAVEZA

Na Izbornoj skupštini Saveza opština i gradova Federacije BiH, održanoj 5. maja/ svibnja u Čapljini, za predsjedavajućeg Skupštine Saveza izabran je načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović, a za njegovog zamjenika načelnik Čapljine Smiljan Vidić.
Izabrano je i novo Predsjedništvo Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH. Tako je za predsjednika Predsjedništva Saveza izabran načelnik Hadžića Hamdo Ejubović, a za njegovog zamjenika načelnik Tomislavgrada Ivan Vukadin. Svi načelnici su izabrani jednoglasno.
Jednoglasno je usvojen Izvještaj direktorice Saveza općina i gradova Federacije BiH Vesne Travnjanin, te Izvještaj o radu organa i tijela skupštine Saveza.
Na Skupštini je učestvovalo 47 načelnika / gradonačelnika ili njihovih predstavnika.
Novo rukovodstvo naglasilo je kako će ustrajati u zaštiti interesa općina i gradova u saradnji sa višim nivoima vlasti.
U svečanom dijelu sjednice prisutne je pozdravila predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara. Na skupštini su, uz ostale, prisustvovali zamjenik šefa ureda Vijeća Evrope u Bosni i Hercegovini Toni Pavloski, predstavnici UNDP-a, OSCE-a i Federalnog ministarstva pravde, kao i predstavnici oba doma Parlamenta Federacije BiH.
Načelnici su imali priliku da se upoznaju novom Metodologijom za određivanje cijena usluga vodosnabdijevanja / vodoopskrbe i kanalizacije u BiH, koju je prezentovao Branko Vučijak iz UNDP-a BiH - projekat GoAL WaSH. Također, prezentovan im je i Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), Zakon o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem, te uvodna faza projekta jačanja kapaciteta saveza općina i gradova u BiH.

Ponedeljak, Maj 8, 2017. godine
 

Četvrtak
26. April 2018.

April, 2018
POUTSRČEPESUNE
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
POČETNA | O NAMA | ORGANI SAVEZA | INTERNI AKTI | ČLANICE | PROJEKTI | MULTIMEDIJA | KONTAKT | E-LEARNING